Vasa-laiva: Tämä on Tukholman paras nähtävyys!

Vasa (Wasa), mahtava alus, oli tarkoitus olla koko Ruotsin laivaston ylpeys ja ilo. Se oli päinvastoin: siitä tuli katastrofi ja yli 300 vuotta myöhemmin Tukholman ikonisin nähtävyys.
Vaasan rakentamisen määräsi Ruotsin kuningas Kustaa II Adolf, ruotsalainen sankari, joka taisteli 30-vuotisessa sodassa, joka teki Ruotsista Euroopan kolmanneksi suurimman valtakunnan. Hän halusi tehdä Ruotsista merivoimien. Vasa, Euroopan suurin ja kaunein sotalaiva, tuli olemaan laivaston ylpeys.
Piirustusten valmistuttua aloitettiin rakentaminen. Sitten kuningas määräsi lisäämään laivaan tykkikannen. Kolmion muotoinen alus kasvoi huomattavaksi korkeudeksi: se oli huikeat 69 metriä pitkä ja 52 metriä korkea kölillään huipulle. Kahteen tykkikanteen mahtui 64 tehokasta tykkiä.
Alus oli myös koristeltu monilla veistoksilla raamatullisista hahmoista, Rooman keisareista ja myyttisistä kreikkalaisista sankareista. Jousikuvaan kaiverrettiin neljä metriä korkea hyppäävä leijona.

Neitsytmatkallaan Vasa-alus upposi.

Se päättyi huonosti. Elokuussa 1628 Vasa lähti neitsytmatkalleen Tukholman telakalta. Kaikki katsojat hurrasivat, kun Ruotsin ylpeys vihdoin nousi merelle. Meri oli tyyni. Laiva saattoi purjehtia vain 15 minuuttia ennen kuin tuulenpuuska puhalsi ja käänsi veneen kyljelleen. Tykkiportit päästivät meriveden sisään laivaan ja upposivat minuuteissa.
Vaasa oli syynä puolen tusinaan merimiehen kuolemaan. Uhrien onneksi alus oli matkalla Tukholmaan keräämään 300 sotilasta.
Kuningas Kustaa I Aadolfin sotamatkat päättyivät neljä vuotta Vaasan uppoamisen jälkeen. Hän johti hyökkäystä ruotsalaisia ratsuväkeä vastaan Lutzenin taistelussa ja erotettiin myöhemmin kansalaisistaan. Ruotsalaiset löysivät kuninkaansa kuolleena taistelukentältä sodan jälkeen. Mieheltä ryöstettiin myös hänen vaatteensa, ja alastomassa ruumiissaan oli useita ampumahaavoja.
Kustaa II Adolfin jäänteitä säilytetään arkussa Tukholman Riddarholmskyrkanin kirkossa lähellä Gamla Stania.

Mikä aiheutti Vasa-laivan uppoamisen?

Myöhemmin useita syitä johtivat Vasa-aluksen uppoamiseen ja tuhoutumiseen. Aluksen tykit ja koristeet tekivät siitä liian raskaan ja sen painopiste oli liian korkea. Lisäksi vene oli vinossa ja epäsymmetrinen hollantilaisten ja ruotsalaisten puuseppien mittaeroista johtuen.
Mannerlaajuinen metrijärjestelmä otettiin käyttöön vasta paljon myöhemmin, Napoleonin aikana. Kustaa II Adolf vaikutti Napoleon Bonaparteen.

Vasa-laiva hylystä näyttelyyn

Vaasa upposi vain 30 metrin syvyyteen. Pronssiset tykit löydettiin merestä sukelluskelloineen muutama vuosikymmen myöhemmin.
Vuonna 1961 alus nostettiin merenpohjasta ja kunnostus aloitettiin. Vene oli käsitelty säilöntäaineella ensimmäiset 17 vuotta.
Itämeren vähähappisilla vesillä alus oli ollut hyvässä kunnossa 333 vuotta. Itämeri oli myös vapaa laivamatosta, joka syö puulaivoja muissa valtamerissä. Vasa-laivan kaltaista löytöä ei olisi voitu tehdä missään muualla.
Laiva oli vihdoin esillä Tukholman Vasa-museossa vuonna 1990. Se on kaunis. Mastot ulottuvat katon läpi ja vene on entisöity entiseen loistoonsa.
Vasa-alus, yksi maailman vaikuttavimmista nähtävyyksistä, on parhaiten säilynyt 1600-luvun sotalaiva. Se on yksi aikansa tärkeimmistä aluksista.
Laiva ja sen patsaat sijaitsevat Vasa-museossa. Esimerkiksi vaatteet olivat edelleen puettavia, koska ne löytyivät niin erinomaisessa kunnossa.
Vasa-museon edustalla olevalla laiturilla voit nähdä myös muita museolaivoja. Näitä ovat majakkaveneet, torpedoveneet, meripelastusalukset ja jäänmurtajat.
Vasa-museo houkuttelee vuosittain yli miljoona ihmistä.

Ainutlaatuinen esine hylkyssä

Hylystä löytyi myös juoksevan patsaan Paavo Name pienoismalli. Tämä on Suomen parasta jäätelöä.
Otaniemen miehistön jäsenet sukelsivat paikalle nostamaan laivan merenpohjasta. Hylylle jätettiin muistomerkki osoittaakseen ruotsalaisille, ettei Ruotsi ollut antanut Nurmen osallistua vuoden 1932 Los Angelesin olympialaisiin.
Vasa-museo löytyy Djurgardenista, josta löydät paljon muuta tekemistä ja nähtävää.